tiistai 23. syyskuuta 2008

Harrastemessut


Ensimmäisiä kävijöitä odotellessa

Lauantaisessa KirPeän toritapahtumassa järjestetty äänestys harrastemessuista osoitti varsin selvästi kuntalaisten pitävän tärkeänä asiana aktivoida nuorisoa. Äänestyksessä 78 kannatti ja 1 vastusti ideaa järjestää koululaisille suunnatut harrastemessut, joissa paikalliset liikunta- ja harrasteseurat esittelisivät toimintaansa nuorille. Mukavaa oli myös se, että myös muutamia kilpailevien puolueiden jäseniä kävi äänestämässä ja kertomassa kannattavansa KirPeän ehdotusta.

Nuorison pahoinvointi ja syrjäytyminen ovat asioita, joista on viimeaikoina puhuttu paljon. Nuorten mielenterveysongelmien kasvu, asepalveluksen keskeyttämisen yleistyminen ja nuorten syrjäytyminen työelämästä ovat kasvavia ongelmia, jotka osoittavat, että nuorten hyvinvointiin on panostettava.

Liikunta ja muut tervehenkiset harrastukset ovat yksi keino parantaa nuorten hyvinvointia ja varsinkin liikunnalliset joukkuelajit ovat hyväksi nuorille sillä ne kehittävät sekä fyysistä kuntoa, että sosiaalisia taitoja. KirPeän ehdotus harrastemessujen järjestämisestä on yksi idea, miten kunta voisi kannustaa nuoria harrastusten pariin. Myös viimeaikoina esitetyt ehdotukset erilaisten liikuntasetelien jakamisesta nuorille ovat erittäin kannatettavia.

1 kommentti:

Simo Grönroos kirjoitti...

Päivän surulliset tapahtumat ovat näköjään tehneet tästä kirjoituksesta turhankin ajankohtaisen.