perjantai 19. syyskuuta 2008

Vaalimarkkinat


Vaalihulinaa Narikkatorilla

Torstai-iltana Ylen Vaalimarkkinat täyttivät Helsingin Narikkatorin puolueväestä ja muuten vaaleista kiinnostuneista. Puolueiden puheenjohtajat ottivat yhteen ensimmäisessä varsinaisessa kunnallisvaalikeskustelussa ja kamerat kiertelivät myös välillä yleisön joukossa ja kunnallisvaaliehdokkaat pääsivät ottamaan kantaa keskusteluun.

Väkeä oli runsaasti liikkellä ja myös Perussuomalaiset olivat näkyvästi esillä. Soini esiintyi keskustelussa edukseen ja puolueen ehdokkaista ainakin vantaalainen Johannes Nieminen ja helsinkiläinen Olli Sademies saivat naamansa televisioon.

Tiistaina oli viimeinen päivä jättää puolueiden ehdokaslistat ja Perussuomalaiset lähtevät vaaleihin ennätyksellisen yli 1800 ehdokkaan voimin. Viime kunnallisvaaleissa puolueella oli vain noin 800 ehdokasta, joten ehdokasmäärä on neljän vuoden takaiseen tilanteeseen nähden yli kaksinkertaistunut.

Viikon hyvät uutiset eivät rajoitu ainoastaan ennätykselliseen ehdokasmäärään, sillä torstaina julkistetun tutkimuksen mukaan Perussuomalaiset on Kokoomuksen jälkeen maan toisiksi houkuttelevin puolue. Lisäksi uusin gallup lupaa Perussuomalaisille mukavan 4,5 prosentin kannatuksen.

Ei kommentteja: