lauantai 27. syyskuuta 2008

Taas torilla


Kirpeän teltta

Kirpeät olivat taas lauantaina tuttuun tapaansa telttoineen Kirkkonummen torilla. Tällä kertaa teemana olivat ikäihmiset ja järjestetyssä äänestyksessä kysyttiin tulisiko kunnan perustaa seniorilautakunta hoitamaan ikääntyneemmän väestön asiaa. Tulokset äänestyksestä julkaistaan myöhemmin.

Aurinkoinen päivä takasi sen, että ihmisiä oli paljon liikkeellä ja monet tulivat keskustelemaan puolueen ehdokkaiden kanssa. Kauhajoen tapahtumat puhuttivat paljon ja yhdeksi syyksi nuorten ongelmiin nähtiin auktoriteettien puute ja se kuinka nuorille ei nykyään aseteta selkeitä rajoja. Onkin totta, että kotona ja koulussa voitaisiin lasten kasvatuksessa ottaa tiukempi linja, sillä monelle nuorelle vasta armeija on ensimmäinen paikka, jossa he todella joutuvat tekemään niin kuin käsketään ja oppimaan miten ryhmässä toimitaan.

Kotona ja kouluissa tapahtuvan kasvatuksen lisäksi nuorten ongelmiin voidaan myös puuttua kannustamalla heitä tervehenkisiin harrastuksiin. Kirpeän vaaliohjelmaan kuuluu nuorten liikunta- ja harrastemahdollisuuksien tukeminen, mikä on tärkeä keino ehkäistä nuorten syrjäytyistä.

Monikulttuurisuus puhutti myös useampaakin torilla kävijää ja ihmiset pitivät positiivisena asiana, että edes Perussuomalaiset uskaltavat puhua monikulttuurisuuden varjopuolista. Maahanmuuttoon liittyvä väkivaltarikollisuuden kasvu ja sosiaalitukien väärinkäyttö nousivat esiin keskusteluissa ja ongelman ytimenä pidettiin sitä kuinka näistä asioista ei vallitsevan poliittisen korrektiuden takia voi keskustella avoimesti.

Torilla törmäsin myös useampaankin entiseen työkaveriin Fiboxilta, jossa olen ollut kesätöissä monet kerrat. Asennuskoteloita valmistavan firman varasto on tosiaan aikanaan tullut tutuksi ja oli hauska nähdä vanhoja työkavereita. Monella entisistä työkavereista oli tosin huolia töiden suhteen, sillä kyseinen firma on lopettamassa toimintaansa Kirkkonummella ja keskittämässä toimintaansa ulkomaille. Se on sitä globalisaatiota, kannattava toimipiste lopetetaan kun vielä lisätulojen toivossa firma siirretään ulkomaille, tässä tapauksessa Saksaan, parempien kauppayhteyksien takia. Tuskin firma kauaa Saksassakaan pitää toimintaansa, sillä tuotantotyö näyttää pikkuhiljaa alla kuin alalla siirtyvän halpatyövoiman maihin.

1 kommentti:

Teemu Lahtinen kirjoitti...

Kirkkonummella vaalityö näyttää etenevän vauhdikkaasti. Etköhän tuossakin saanut muutamia ääniä kerättyä vanhoilta tutuilta.