maanantai 13. lokakuuta 2008

Televisiossa


Allekirjoittanut, Frans Nybeck(vas) ja Hanna Järvisalo(Vihr)

Tänään päiväni alkoi varsin varhain ja poikkeuksellisissa merkeissä, sillä edustin Ykkösen Aamu-tv:n nuorten kunnallisvaalikeskustelussa perussuomalaisia. Ennen seitsemää suorana käyty keskustelu oli ensimmäinen tv-esiintymiseni ja meni siihen nähden varsin mukavasti.

Ohjelmassa ensin kolmen suuren puolueen nuoret edustajat keskustelivat kymmenisen minuuttia, jonka jälkeen vuorossa olivat perussuomalaisten Vasemmistoliiton ja Vihreiden edustajien keskustelu. Perussuomalaisten pitkään nousussa ollut kannatus huomioitiin jo keskustelun kokoonpanossa, sillä puolue oli kutsuttu ohjelmaan toisin kuin perinteiset pienpuolueet kristilliset ja ruotsalaiset.

Ensimmäinen kysymys koski nuorisojärjestön roolia puolueessa, johon vastasin perussuomalaisten nuorten olevan aktiivinen nuorisojärjestö, joka pyrkii etenkin herättämään kriittistä keskustelua monikultturisuudesta ja maahanmuutosta. Toimittaja tarttuikin tähän ja kysyi kantaani monikulttuurisuuteen, johon sanoin vastustavani monikulttuurisuutta ja kannattavani kansallista yhtenäisyyttä. Tähän olisi tietenkin voinut heittää jotain tarkempiakin monikulttuurikriittisiä huomiota, mutta tuli asia näinkin selväksi.

Seuraavaksi jouduin vastaamaan vaalikoneeseen antamastani vastauksesta, jonka mukaan tiukan paikan tulleen kunnan tulee verojen korottamisen sijasta leikata menoista. Toimittajan kysyessä mistä tulisi tällöin leikata vastasin hetken mietittyäni byrokratian olevan yksi sellainen asia ja nostin lautakuntien ulkomaanmatkat ja uuden kunnantalon rakentamisen esimerkeiksi rahankäytöstä, jota voisi miettiä tarkemminkin.

Viimeiseksi keskusteltiin julkisesta liikenteestä ja jouduin puolustamaan vaalikoneeseen antamaani kantaa vastustaa pääkaupunkiseudulle suunniteltuja ruuhkamaksuja. Tähän totesin olevan parempi lähtökohta parantaa julkista liikennettä siten, että ihmiset vapaaehtoisesti suosisivat sitä yksityisautoilun sijaan, ja totesin vielä olevan väärin rankaista sellaisia ihmisiä jotka asuvat julkisen liikenteen ulottumattomissa.

Keskustelussa oli varsin mukava tunnelma ja ennen lähetystä oli odotushuoneessa tarjolla kahvia ja syötävää ja juttelimme eri puolueiden edustajien kesken vaaleista. Keskustelun päätyttyä oli sellainen fiilis, että omat kommentit olivat olleet varsin sekavia ja puhe änkyttävää, mutta kun ohjelman näki sen tultua päivällä uusintana, huomasi ohjelman menneen ihan kohtuu tyylikkäästi. Tv-keskusteluun osallistuminen oli kaikenkaikkiaan ihan mukava kokemus vaikka aluksi ajatus mennä ensimmäistä kertaa suoraan tv-keskusteluun hieman jännittikin. Niinhän se toisaalta sanotaan, että harjoitus tekee mestarin.


Ohjelma on nähtävissä Internetissä Ylen Areenalla kohdassa Ykkösen aamu-tv 13.10. Oma esiintymiseni alkaa kymmenen minuutin kohdalta.

http://areena.yle.fi/toista?id=1579662

2 kommenttia:

Pasi kirjoitti...

Se meni osaltasi hyvin. Ellen pahasti nähnyt väärin, niin sinulla oli pieni hymynkare suunpielissä, kun vasuri ja vihreä sanoivat sen tutun jutun ulkomaalaisten kotouttamisesta: "Pitää varoa, ettei käy kuten esim. Ruotsissa". Ei taaskaan mitään konkreettista. Ei mainintaa mitä virheitä ovat tehneet, eikä sitä, mitä pitäisi tehdä toisin.

Hyvä esiintyminen sinulta.
Onnea vaalityön viimeisille päiville!

Terveisin
Pasi Salonen
www.pasisalonen.net

Simo Grönroos kirjoitti...

Kiitos vaan palautteesta, on tosiaan jännää nähdä kuinka maahanmuuttopolitiikan epäonnistumista voidaan käyttää argumenttina maahanmuuton lisäämiseksi.

Onnea sinullekin vaaleihin, mainostin sinua jo vihtiläisille serkuilleni hyvänä vaihtoehtona.