tiistai 7. lokakuuta 2008

Vaaliteemoja


Vaalimainos

Kunnallisvaalit alkavat jo olla lähellä, sillä ennakkoäänestys alkaa jo ensiviikolla. Puolueiden mainokset ilmestyvät tällä viikolla mainostelineisiin ja kampanjointi muutenkin alkaa kiristymään viimeisiksi viikoiksi ennen vaaleja. Kirkkonummella tehtiin kaikille puolueen ehdokkaille vaalimainokset keskitetysti. Postikortinkokoisen mainoksen toisella puolella on ehdokkaan omia vaaliteemoja ja toiselta puolelta löytyvät Kirpeän yhteiset vaaliteemat.

Omiksi vaaliteemoiksi laitoin mainokseen nuorison liikunta- ja harrastusmahdollisuuksien tukemisen, politiikan avoimuuden edistämisen ja monikultturismin vastustamisen. Paikallisyhdistyksen yhteisiin vaaliteemoihin kuuluvat lisäksi asiat kuten yritystoiminnan tukeminen, kantatie 51:n rakentaminen useampikaistaiseksi moottoritieksi ja kunnan varojen holtittoman tuhlaamisen vastustaminen.

Kirpeät vastustavat myös kunnan hallinnossa harjoitettua ns. lordi-politiikkaa, jossa valtuustoryhmien johtajat kokoontuvat salaisesti päättämään asioista suljettuihin kokouksiin, joista ei ole pöytäkirjoja ja joihin osallistuneilla ei ole lupaa keskustella käsitellyistä asioista edes omaan ryhmään kuuluvien valtuutettujen kanssa. On tietenkin totta, että asioita on usein hyvä suunnitella ensin pienemmässä porukassa ennen kun tehdään virallisia esityksiä ja käydään keskustelu asiasta, mutta silloin jos asioista päätetään salassa ja päätökset juntataan sitten läpi valtuustossa ilman avointa keskustelua on tilanne huono.

Ei kommentteja: