torstai 23. lokakuuta 2008

Vaalipaneeli Masalassa

Tänään päivän kohokohta oli osallistuminen Masalan lukion vaalipaneeliin. Paneeliin osallistuivat lisäkseni Kokoomuksen kovan linjan kunnallispoliitikko Timo Haapaniemi ja Keskustan nuoremman polven ehdokas Eeva Koskela. Puolelta päivin pidetty tilaisuus oli hyvin järjestetty ja ehdokkaiden taustatietoihin ja vaalikonevastauksiin oli tutustuttu tarkkaan ja niiden pohjalta oli laadittu tarkkoja kysymyksiä.

Keskustelussa puhuttiin mm. nuorten mielenterveyspalveluista, siitä ovatko kunnallisvaalit vai eduskuntavaalit tärkeämmät vaalit ja pääsin ottamaan kantaa myös maahanmuutto- ja monikulttuurisuuskysymykseen. Haapaniemen kanssa oli lisäksi pienimuotoinen väittely pakkoruotsista, jota vastustin, ja nostin esiin kuinka paljon hyödyllisempää olisi opiskella ruotsiin tuhlattu aika vaikka ranskaa tai saksaa.

Kunnanvaltuuston puheenjohtajana toimivalla Haapaniemellä oli ylivoimainen tietotaito liittyen kunnan asioihin, mutta emme me nuoremmat ehdokkaatkaan jääneet täysin jalkoihin vaan jokainen esitti kyllä omat mielipiteensä asioista. Hyvin järjestetty tilaisuus olisi kyllä ansainnut suuremmankin läsnäolon eri puolueiden tahoilta, mutta kyllä tälläkin miehityksellä tultiin toimeen.

Paneelissa oli mukava käydä, sillä olen vanha Sepän koulun ja Masalan lukion kasvatti ja tuli nähtyä pitkästä aikaa tuttuja paikkoja ja vanhoja opettajia. Panelisteille tarjottiin tilaisuuden jälkeen opettajanhuoneessa kahvit ja ehdokkaiden kesken keskusteltiin paneelista. Jäin vielä toviksi juttelemaan entisten opettajien kanssa ja puhelimme koululaitoksesta, vaaleista ja kerroin miten opintoni ovat edenneet. Kaiken puolin mukava kokemus.

Iltapäivästä lähdin vielä veljeni kanssa Helsinkiin kirjamessuille, jonne meneminen on jokasyksyinen perinne. Messuilla tuli liikuttua lähinnä antikvaaristen kirjojen osastolla ja ostin Kekkosen ajan toisinajattelijan Georg C. Ehrnroothin muistelmateoksen Krokotiilien keskellä. Illasta oli vielä puoluetoimistolla Perussuomalaisten nuorten hallituksen kokous, joten kiirettä piti koko päivän.

Ei kommentteja: