lauantai 18. lokakuuta 2008

Viikko vaaleihin


Vaalimateriaalia

Vaaleihin on aikaa enää viikon verran ja tänään oli Kirkkonummen perussuomalaisten viimeinen vaaleihin liittyvä toritapahtuma. Sää oli tuulinen ja kylmä, mutta siitä huolimatta ihmisiä oli liikkeellä ja moni kävi puolueen teltalla juttelemassa. Muutkin paikalliset puolueet olivat hyvin esillä torilla ja äänestäjillä oli hyvin varaa mistä valita.

Ihmisten kanssa jutellessa esiin nousivat tänään asiat kuten nuorten asema ja laman mahdollisuus. Kouluterveydenhoidon huono tila huolestutti ihmisiä ja allekirjoittanutkin myönsi, että koululaisten terveydenhoito on juuri sellaista kunnan tarjoamaa peruspalvelua mikä pitäisi olla kunnossa ja mistä ei ensimmäisenä pitäisi olla tinkimässä. Maailmantalouden ongelmista ja uuden laman mahdollisuudesta oli myös keskustelua ihmisten kanssa ja eräskin rouva kertoi ostaneensa sota-ajan erilaisista säästö-nikseistä kertovan kirjan ja totesi kirjalla kohta olevan arvoa ihan käytännön oppikirjana kun lama mahdollisesti iskee.

Tämänviikkoiseen vaalikampanjointiin on kuulunut myös maanantain tv-esiintymisen lisäksi mainosten jakamista Masalan juna-asemalla keskiviikkona ja eilen taas olin Tikkurilassa katsomassa miten vantaalaisilla vaalitouhut sujuvat. Jaoin hyvän tovin myyrmäkeläisen ehdokkaan Johannes Niemisen kanssa puolueen vaalimateriaalia ihmisille ja puolueeseen suhtauduttiin kansalaisten keskuudessa varsin positiivisesti. Vantaalla on tehty aktiivisesti jalkautumisia kansan pariin, mikä onkin juuri oikea tapa kampanjoida, ja vielä ensiviikollakin vantaalaiset ovat useana päivänä tekemässä vaalityötä kansan parissa.

Uusimman gallupin mukaan Perussuomalaisten kunnallisvaalikannatus on tällä hetkellä mukavat 5,2 prosenttia. Kaiken puolueen saaman hyvän julkisuuden lisäksi, kuin pisteenä i:n päällä, Timo Soini on tänäiltana vieraana Uutisvuodossa. Hyvin menee, mutta menköön.

Ei kommentteja: